انتخاب خرید یک چاپگر مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است، اما اگر به دنبال یک چاپگر جدید هستید، حتماً مزایا و معایب پرینترهای لیزری را در نظر بگیرید تا یک تصمیم تجاری آگاهانه در خرید این نوع از ماشینهای اداری بگیرید.
این مقاله نگاهی دقیق به مزایا و معایب پرینتر لیزری دارد. پس با ما همراه باشید.
پرینتر لیزری چیست؟
قبل از این که به موضوع مزایا و معایب پرینترهای لیزری بپردازیم، تعریفی از پرینترهای لیزری داشته باشیم.
پرینتر لیزری نوعی دستگاه الکترونیکی است که تصاویر دیجیتال را به نسخههای کاغذ تبدیل میکند. مکانیسم کار در پشت پرینتر لیزری مانند دستگاه فتوکپی (با استفاده از فرایند الکترووگرافی) است.
یک پرتو نور تصاویری را روی یک صفحه کاغذ ایجاد میکند.
انواع پرینتر لیزری چیست؟
در گذشته، فقط پرینترهای لیزری سیاه و سفید در دسترس بودند، اما از زمان پیشرفت تکنولوژی دیجیتال، چاپگرهای رنگی مورد استفاده قرار گرفتند. اکنون پرینترهای لیزری هم به صورت رنگی و هم سیاه و سفید در دسترس هستند.
بسته به نوع دستگاه پرینتر، تونرها باید خریداری شوند. جدیدترین انواع پرینترها علاوه بر چاپ، اسکن، ایمیل و فکس را نیز انجام میدهند.
پرینتر لیزری در کجا استفاده میشود؟
پرینترهای لیزری در بیشتر محیطهای کاری ترجیح داده میشوند، زیرا برای استفاده در دفتر بسیار مناسب هستند. شرکتها بیشتر از چاپ استفاده میکنند. اگرچه چاپگرهای لیزری بسیار سریع و بی صدا هستند، اما بی عیب نیستند.
هر دستگاه تکنولوژیکی مزایا و معایب خاص خود را دارد، این برای پرینترهای لیزری نیز یکسان است. با استفاده از مزایا و معایب، کاربران میتوانند تصمیم بگیرند که آیا پرینترهای لیزری برای آنها بهترین کارایی را دارند یا خیر.
مزایای پرینتر لیزری
در این مقاله به 6 مورد از مزایا و معایب پرینتر لیزری میپردازیم. همچنان با ما همراه باشید.
سرعت و عملکرد
چاپگرهای لیزری برای چاپ در حجم بالا طراحی شدهاند. آنها قادر به چاپ چندین صفحه بدون پارازیت و مشکلات دیگر هستند.
پرتو لیزری که پرینتر لیزری از آن استفاده میکند با سرعت بسیار بالایی حرکت میکند، بنابراین فرایند چاپ را سریعتر میکند. در مقایسه با یک چاپگر جوهرافشان یا یک چاپگر ماتریس نقطهای، چاپگرهای لیزری بسیار سریعتر هستند.
به خصوص اگر نیاز به چاپ کاغذ با حجم بالا دارید، پرینترهای لیزری بهترین گزینه خواهند بود. حتی کندترین نسخه پرینترهای لیزری قادر به چاپ حدود 20 برگ کاغذ در دقیقه هستند. سرعت بالا در اصل میتواند منجر به بهره وری و کارایی بیشتر شود.
قابلیت اطمینان
در کتار مزایا و معایب پرینترهای لیزری اگرچه چاپگر لیزری یک دستگاه مکانیکی است، اما قابل اعتمادتر و بادوام تر است. بر خلاف کارتریجهای جوهرافشان، کارتریج لیزری رنگی از خشک شدن و تبخیر شدن پاک میشوند.
آنها به صورت پیش فرض ساخته شدهاند تا دوام داشته باشند. تونرها معمولاً میتوانند برای چاپ 1500-60000 صفحه دوام بیاورند. اگر با مراقبت مناسب استفاده شود، چاپگر لیزری میتواند سالها دوام بیاورد.
هزینه کلی
اگرچه هزینه اولیه یک چاپگر لیزری بالاتر است، یک چاپگر لیزری میتواند کاغذهای بیشتری را با قیمت ارزانتر چاپ کند. برخلاف پرینترهای جوهرافشان، در اینجا از کارتریج جوهری استفاده نمیشود.
چاپگرهای لیزری از تونرهایی استفاده میکنند که میتوانند کاغذهای بیشتری را نسبت به کارتریج جوهرافشان با همان قیمت چاپ کنند.
کیفیت
از نظر وضوح و کیفیت، هیچ چیز نمیتواند یک چاپگر لیزری را شکست دهد. به خصوص متون تیزتر و دقیقتر دیده میشوند.
این عمدتاً به دلیل استفاده از فناوری لیزر است که از تونرها برای ذوب مستقیم به کاغذ استفاده میکند. از این رو کاملاً عاری از لکه و لکه است.
انتشار نویز
اغلب اوقات در حین کار، پرینتر لیزری هیچ نویز تولید نمیکند. به گونهای بهینه شده است که به ندرت صدا منتشر میکند.
با این حال، مگر اینکه اتاقی ساکت باشد، صداها به سختی قابل توجه هستند. در حین کار، این صداها میتواند مزاحم و حواس پرتی باشد.
معایب پرینتر لیزری
حال که به مزایا پرینترهای لیزری را متوجه شدهاید، در این قیمت از مقاله نیز معایب این چاپگرها را معرفی خواهیم کرد.
قیمت پرینترهای لیزری
پرینترهای لیزری مستلزم هزینههای اجرایی بالایی هستند. قیمت متوسط یک پرینتر لیزری تقریباً 3 برابر یک چاپگر جوهرافشان است.
به همین دلیل است که چاپگرهای جوهرافشان بیشتر برای مصارف خانگی و شخصی در جایی که سطوح چاپ پایینتری وجود دارد ترجیح داده میشوند. مخصوصاً برای چاپگرهای رنگی، زیرا همه در یک عملکرد ارائه میشوند.
انتخاب کاغذ مناسب
همه و انواع کاغذها را نمیتوان در چاپگر لیزری استفاده کرد. کاغذهای لیزری مخصوصاً برای این منظور طراحی شدهاند.
اگر از کاغذهای بی کیفیت استفاده شود، در معرض خطر آسیب دیدن چاپگر خود قرار خواهید گرفت و همچنین رسانههای حساس به گرما باعث ایجاد گیر در چاپگر لیزری میشوند.
اندازه فیزیکی دستگاه پرینتر لیزری
به طور کلی پرینترهای لیزری در مقایسه با چاپگرهای جوهرافشان بسیار سنگینتر و حجیمتر هستند. آنها حاوی درام تصویربرداری و سایر اجزای ظریف هستند که آنها را بزرگتر میکند.
بنابراین، این امر قابلیت حمل آنها را محدود میکند و آنها را از حمل و نقل منصرف میکند.
پردازش گرافیکی
اگرچه چاپگرهای لیزری قادر به چاپ رنگی ساده هستند، اما نمیتوانند تصاویر گرافیکی با کیفیت بالا را مدیریت کنند.
این باعث میشود آنها برای چاپ عکس و سایر مواد گرافیکی پیچیده توصیه نشوند. تنها گزینه ترجیحی در اینجا چاپگر جوهرافشان است.
مصرف برق
پرینترهای لیزری حتی زمانی که در حالت بیکار هستند، انرژی زیادی مصرف میکنند. این به این دلیل است که عنصر فیوزر در داخل چاپگر میتواند گرمای آزاد را دریافت کند.
در نهایت ممکن است اتاق شما بسیار گرم شود. به همین دلیل است که چاپگرهای لیزری برای استفاده در شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب ترجیح داده نمیشوند و این یکی از معایب پرینترهای لیزری در مقابل مزایا آن است.
با این حال آخرین مدلهای پرینترهای لیزری دارای حالت «بهینهسازی انرژی» هستند که به چاپگر کمک میکند تا مقداری انرژی ذخیره کند.
مسائل بهداشتی
تونرهایی که پرینتر لیزری استفاده میکند برای انسان خطرناک است. این تونر حاوی ذرات پودری است که میتوان آن را استنشاق کرد که باعث ایجاد برخی خطرات سلامتی از جمله بیماریهای تنفسی میشود.
علاوه بر این، از آنجایی که مقدار ولتاژ بالایی برای عملکرد چاپگرها مورد نیاز است، ازن آزاد شده نیز وجود دارد که باعث تخریب لایه اوزون میشود.
نتیجه گیری
امروزه با وجود پرینترهای مختلف، تصمیم گیری در مورد اینکه کدام نوع را باید خریداری کنید، دشوار است. در حالی که پرینترهای جوهرافشان به طور قابل توجهی ارزانتر هستند، اما شهرت کمتری دارند، همانطور که در این مقاله نیز به موضوع مزایا و معایب پرینترهای لیزری پرداختیم.
بنابراین، اگر به دنبال سرمایه گذاری هستید، پرینترهای لیزری ممکن است گزینه بهتری باشند. با این حال، چاپگرهای لیزری معمولاً هزینه بیشتری دارند و به کارتریجهای جایگزین تونر نیاز دارند.
اگر مقادیر زیادی از اسناد را در روز چاپ میکنید، احتمالاً یک چاپگر لیزری به شما کمک میکند، اما برای استفاده خانگی یا کارهای چاپ متوسط، چاپگرهای جوهر افشان مناسب خواهند بود. برای رفع سؤالات خود با کارشناسان مجرب ما در فروشگاه اینترنتی اداری آرا در ارتباط باشید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.